замовити дзвінок
пн-сб, 9:00-21:00
м. Київ, вул. Солом'янська, 20-В

ТОП-7 міфів про вініри

ТОП-7 міфів про вініри

Про стандарти краси, як і про смаки — не сперечаються. Один не вийде з дому без ідеально підстриженої борідки, іншому й в піжамі спуститись в магазин цілком норм. Втім, як би не було, про білосніжну, здорову посмішку мріє кожен. Адже вона (ідеальна посмішка) — то показник успішності, вагомий аргумент у суперечці та чинник впевненості. І не кажіть, що помиляємось.

Свідомо чи ні, та приваблива посмішка опонента завжди звеличує його в наших очах. Та чи це наслідування генів, чи данність Матінці Природі, та чи такий WOW-ефект доступний кожному смертному? Однозначна відповідь — так, доступний.

Виправити будь-які зовнішні вади, зробити посмішку природною і при цьому максимально естетичною допоможе вінірінг. Мікротоненькі пластинки-накладки з кераміки чи композиту кріпляться на зуби за допомогою спеціального фіксуючого засобу. Людина, яка не має професійних навичок у сфері встановлення подібних систем, ніколи не розпізнає їх наявність на ваших зубах.

Вініри сильно полюбились багатьом публічним особистостям за їх ідеальний колір і форму, а також за простоту в догляді. Щоденні ритуали по догляду за порожниною роту зовсім не змінюються. Процедура щодня стає доступнішою і дозволити собі її давно можуть не лише гравці Манчестер Юнайтед.

Втім, попри популярність та високу ефективність процедури, інтернетом досі блукають жахастики про руйнування зубів, дискомфортні відчуття та ще купу всього, що просто не вкладається в голові. Давайте розберемось з найчастішими.

Міф №1: Вініри провокують карієс і руйнують емаль.

Встановленню вінірованих накладок передують огляд та гігієнічна підготовка ротової порожнини, а також незначне обточення зубів. Такі маніпуляції унеможливлюють проникнення хвороботворних бактерій під поверхню накладок, а значить, навпаки захистять від нальоту та дії молочної кислоти.

Міф №2: Вініри є причиною поганого запаху з роту.

Ну ні. Основною причиною появою неприємного душку можуть стати залишки їжі між зубами. Втім, вініри й тут мінімізують ризики подібних ситуацій, адже фіксуються дуже щільно один до одного. Не забувайте про щоденний гігієнічний догляд і подих буде свіжим.

Міф №3: Вініри — це дуже дискомфортно.

Ймовірно, перші 1-2 дні після встановлення пацієнт справді може відчувати певні незрозумілі відчуття. Між зубами може проступати стоматологічний цемент, яким фіксуються накладки — звідси й дискомфорт. Проте, як тільки стоматолог усуне його залишки, вініри не відчуватимуться на зубах від слова “‎взагалі”.

Міф №4: Вінірами можна відновити зуби.

Може здатись, що вініри — панацея від всіх стоматологічних проблем. Та це не так. Приміром, втрачених зубів вони не замінять. Банально, їх не буде на що прикріпити. До того ж, вініри встановлюються лише на власні зуби.

Міф №5: Вініри встановлюються за один прийом.

На жаль так не буває. Потрібно як мінімум кілька візитів. Перший похід — огляд, лікування карієсу, виготовлення макетів майбутніх зубів тощо. Другий — обточення зубів, зняття силіконових відтисків та встановлення тимчасових накладок. Третій візит — щасливий фінал. Після попередньої примірки, встановлюються омріяні накладки.

Міф №6: Вініри випадають.

При правильній підготовці і коректному встановленні вірогідність випадання накладки зводиться на нуль. Зламати вініри теж не просто. Для цього доведеться гризти бетон чи колоти горіхи. Але таких навантажень не витримають і рідні зуби.

Міф №7: Вініри — це на все життя.

Ми би сказали інакше, може й не на все життя, але на довгі десятки років. Але за умови правильного догляду та регулярних профілактичних оглядів!

Звертайтесь до спеціалізованої клініки, де є не лише сучасне обладнання та професійні спеціалісти, а й якісні, безпечні матеріали для виготовлення накладок. Тоді захопливі погляди оточуючих від самої вашої посмішки, будуть тішити вас довгі роки поспіль.

Всі статті