замовити дзвінок
пн-сб, 9:00-21:00
м. Київ, вул. Солом'янська, 20-В

Все про запалення ясен

Все про запалення ясен

Тренд на здоров’я і красу продовжує крокувати по планеті. Але поки вся увага сфокусована на естетиці та функціональності зубощелепної системи, захворювання ясен відсиджуються в тіні, чекаючи хоч трохи уваги. І це сумно. Адже саме патології ясен часто стають причиною передчасної втрати зубів.

Ми вирішили нарешті присвятити матеріал цій важливій ​​темі та зібрали всю ключову інформацію по симптомам, лікуванню та профілактиці хвороб ясен в одній статті. Читайте і запам’ятовуйте.

Підступність хвороби ясен

Нема-нема, але є. Підступність і небезпека захворювань ясен складається в їх … ем … таємничості. Патологія може розвиватися повільно, безболісно і непомітно. Як правило, це відбувається під впливом мікроорганізмів зубного нальоту, порушення гормонального фону або зниження імунітету.

Серед явних ознак біди, які точно сигналізують про необхідність консультації у фахівця, виділимо:

● Кровоточивість ясен (бактерії зубного нальоту проникають під ясна, викликаючи запалення навколишніх тканин).

● Рухливість зубів (результат несвоєчасного видалення зубного нальоту і каменю).

● Підвищена чутливість ясен (причиною можуть бути: рецесія ясен, неправильна гігієна, неякісно проведені ортопедичні роботи і т.п.).

 Сверблячка в роті (може виникнути раптово і торкнутися не тільки слизової порожнини рота, але і мови, щік).

Хвороби ясен розрізняють по локалізації запального процесу, розділяючи на гінгівіт (запалення слизової навколо зуба) і пародонтит (руйнування зв’язку між коренем зуба і кісткою). Бажаємо вам ніколи не стикатися ні з першою історією, ні з другої. Зате, пропонуємо згадати про стару-добру профілактику. Попередити проблему легше, ніж від неї позбавлятися.

Профілактика захворювань ясен

В першу чергу, радимо подружитися з лікарем-гігієністом. Професійне чищення два рази в рік – must красивої посмішки. По-друге, розпитайте у стоматолога як правильно виконувати щоденні гігієнічні процедури з очищення зубів в домашніх умовах, підібрати щітку, скорегувати раціон харчування. Так, гостра і жирна їжа не додає вашим яснам сили.

Крім того, не зайвим буде зменшити споживання нікотину і алкоголю. Раптом ви прям любитель 🙂 Ну а що, і для загального здоров’я організму добре, і судини слизової в нормі.

Якщо “не вберегли” і уникнути запалення не вдалося, бігом до стоматолога. Лікар огляне порожнину рота, виявить джерело захворювання і порадить дієвий засіб, який не зашкодить. Звичайно, будь-яку проблему можна загуглити. І навіть рішення у вигляді чарівного зілля “за бабусиним рецептом” знайти. Але чи варто ризикувати? Ускладнення бувають непередбачуваними.

Всі статті