замовити дзвінок
пн-сб, 9:00-21:00
м. Київ, вул. Солом'янська, 20-В

10 фактів про вініри

10 фактів про вініри

Можна нескінченно сперечатися про ідеали краси. Однак здорова, білосніжна посмішка завжди залишатиметься поза сумнівами – вона завжди викликає захоплення. І якщо ще кілька років тому розкішна посмішка з вінірами вважалася лише прерогативою голлівудських зірок, сьогодні білі зуби може дозволити собі практично кожен.

Ми підібрали 10 цікавих фактів про вінірінг, щоб пролити світло на деякі існуючі міфи і розвіяти сумніви щодо безпеки застосування процедури.

1.Вініри існують більше 30 років. Незважаючи на те, що в українській стоматології послуга стала доступною відносно недавно, в Америці цей метод реставрації зубів практикується більше трьох десятків років.

2.Перші вініри мали вигляд фарфорових пластинок, які гримери наклеювали кіноакторам під час зйомок для того самого ефекту “голлівудської посмішки”.

3.Вініри не мають нічого спільного з імплантацією, коронками і пломбами. По суті – це пластинки-пелюстки, якийсь фасад поверхні зуба, який приклеюється на певний час.

4.Вініри досить міцні. Незважаючи на мікротовщину в 0,2-0,5 мм, вони стійкі до стирання і пошкоджень. Секрет в унікальній кристалічній структурі, яка не поступається в міцності здорової зубної емалі. Крім того, мала товщина і точність підбору форми, дозволяють щільно приклеїтися до зуба, утворюючи цілісне монолітне з’єднання.

5.Вініри – рішення практично всіх естетичних недоліків посмішки. Вони вміло маскують треми, відколи, тріщини, різницю між власними зубами, нерівності зубного ряду, потемніння емалі після видалення нервового пучка тощо.

6.Реставрація – довговічна. Вініри не стираються, не змінюють колір. Їх неможливо відрізнити від зубної емалі, адже серед різних всіляких відтінків, стоматолог підбирає той, який гармонійно поєднується з кольором шкіри, волосся, очей.

7.Вініри довговічні. Завдяки надійному способу приклеювання, “термін придатності” вініров становить від 10 до 15 років. Якщо ж одна з пластинок ушкодилася, її не складно замінити на такий же точно новий варіант.

8.Вініри безпечні для власних зубів. Перед установкою проводяться ті ж маніпуляції, що і при встановленні безметаллових коронок. Зуби попередньо обточуються, проводиться огляд на наявність патологій в ротовій порожнині або карієсу. Якщо захворювання виявлено – лікар обов’язково радить здійснити лікування. Герметичні накладки будуть захищати від проникнення шкідливих бактерій до зубів в майбутньому, а також будуть рятувати зубки від нальоту і впливу молочної кислоти.

9.Вініри попереджають появу неприємного запаху з рота. Пластинки настільки щільно прилягають один до одного, що у залишків їжі просто не залишається шансів на застрявання між зубами. А це – одна з основних причин неприємного запаху.

10.Носити вініри не тільки красиво, але і зручно. Звичайно, перші день-два після установки, можна відчувати невеликий дискомфорт, викликаний проступания між зубами стоматологічного цементу, яким фіксуються вініри. Однак дискомфортні відчуття зникнуть відразу після того, як стоматолог усуне його залишки.

Для встановлення вінірів знадобиться кілька візитів в стоматологію. При першому огляді лікар виявляє можливі захворювання зубів і призначає їх лікування. Наступний етап – виготовлення макетів майбутніх зубів. Далі відбувається підготовчий процес: обточування зубів, зняття силіконових відбитків, встановлення тимчасових накладок. Після цього можна сміливо йти на встановлення довгоочікуваних вінірів.

Вініри – це дійсно сучасне, ефективне вирішення більшості естетичних недоліків зубів. До того ж, вінірінг більше не розкіш, а цілком доступна процедура, яка дозволить, в буквальному сенсі, засяяти вашому обличчю по-новому.

Всі статті
Сподобалося у нас? - Порадь сторінку друзьям