замовити дзвінок
пн-сб, 9:00-21:00
м. Київ, вул. Солом'янська, 20-В

Комп’ютерна томографія зубів

Комп’ютерна томографія зубів

Планування операції, імплантація зубів, комплексне лікування ясен … Для якісної реалізації стоматологічних процедур такого масштабу, потрібно ємне, вичерпне бачення стану ротової порожнини. Комп’ютерна томографія, інакше – 3D-рентген – це процедура, що дозволяє побачити анатомічні особливості будови зубів, з’ясувати стан кісткової тканини щелепи тощо.

Знімки дентальної КТ широко використовуються в хірургічній, терапевтичній, ортодонтичніій і дитячій стоматології. Результати такого обстеження оцифровуються і зберігаються на електронному носії в базі клініки або на диску у пацієнта. Тому в потрібний час і на будь-якому етапі лікування, можуть бути використані іншим фахівцем.

Комп’ютерна томографія дозволяє:

● виявити наявність захворювання, новоутворень чи прорізають зубів, яких не видно зовні;

● побачити пошкодження при травмах;

● здійснити контроль якості пломби, імпланту;

● візуалізувати наявність запалень, аномалії розвитку зубів, оцінити ступінь резорбції (руйнування) щелепної кістки;

● визначити характеристики кістки для підбору оптимального імплантата;

● змоделювати результати імплантації для візуалізації результату пацієнту.

Тривимірна томографія має ряд безсумнівних переваг перед класичним рентгенівським дослідженням. В першу чергу, при КТ-діагностики, лікар бачить повну “картинку” хвороби, а не плоске фото, як при рентгені. Рентгенівський знімок статичний, в той час як тривимірну модель можна повертати під будь-яким кутом і побачити найдрібніші фрагменти. Тут повністю відсутні похибки і спотворення зображення. А для пацієнта, процедура є більш безпечною, що дозволяє робити знімки навіть дітям і здійснюється всього протягом 30 секунд.

До проведення КТ є і мінімальні обмеження. Однак вони носять скоріше рекомендаційний характер. Тобто в певних випадках лікар може самостійно вирішити потрібна вам діагностика чи ні. Стоматолог має право не допустити пацієнта до КТ при вагітності останнього, в період грудного вигодовування, наявності клаустрофобії, тощо.

Дізнатися докладніше і записатися на консультацію в нашу клініку можна по тел.: 066-555-76-07, 073-555-76-07, 044-222-56-70.

Всі статті
Сподобалося у нас? - Порадь сторінку друзьям