замовити дзвінок
пн-сб, 9:00-21:00
м. Київ, вул. Солом'янська, 20-В

Неприємний запах з ротової порожнини

Неприємний запах з ротової порожнини

Чи помічали, як друзі усуваються подалі під час розмови з вами? Чи замислювалися чому улюблений уникає поцілунків, а колеги не поспішають кликати на посиденьки після роботи? Однією з причин може бути досить делікатна, але поширена біда – неприємний запах з рота.

Звідки він виникає і чи можливо подолати цю напасть? Пропонуємо розібратися разом з фахівцями IDENTICO, які вказують відразу на кілька причин. Серед них:

Так, за наявностю або особливостю запаху з рота можна виявити і наявність певних серйозних порушень в роботі організму. Наприклад, гіркуватий запах може бути ознакою захворювань нирок або викликаний збоєм у функціонуванні підшлункової залози. Поява білого або жовтуватого нальоту на язиці, в супроводі токсичного запаху – говорить про поразку слизової грибком.

Щоб назавжди позбутися незручних моментів під час розмови, пов’язаних з неприємним запахом з рота, радимо наступне. Чистіть не тільки зуби, але і регулярно очищайте язик. Використовуйте флос для догляду за міжзубними проміжками. Пийте більше води, однак обмежте споживання цибулі, часнику, алкоголю, сигарет і навіть кави. Користуйтеся спеціальним спреєм для освіження дихання, жувальною гумкою після їжі.

Відзначимо, що будь-яку неприємність краще попереджати, ніж боротися потім з наслідками. Регулярні профілактичні огляди у дільничного терапевта і стоматолога підтримають здоров’я і зроблять життя комфортним.

Всі статті
Сподобалося у нас? - Порадь сторінку друзьям