замовити дзвінок
пн-сб, 9:00-21:00
м. Київ, вул. Солом'янська, 20-В

Етапи імплантації зубів

Етапи імплантації зубів

Незграбно, але забавно виглядала без зуба Проня Прокопівна в легендарному фільмі “За двома зайцями”. Втім, чи може бути доречний подібний дефект поза екраном, в реальному житті? Навряд чи. Добре, що сьогодні відсутність одного або декількох зубів – не вирок, а встановлення імплантів більше не розкіш. Процедура доступна кожному.

Як же відбувається процедура імплантації? Ділимося в цьому матеріалі.

Етапи установки імплантів

Відновлення втраченого зуба за допомогою надсучасного і супернадійного методу – імплантації – процедура відповідальна і трудомістка. І “гра варта свічок”, адже штучні зуби: а) ідентичні натуральним; б) мають високий відсоток приживлюваності (95-98%); в) довговічні і міцні.

Незважаючи на те, що імплантація сьогодні проводиться мало не в кожній клініці – результат залежить від професіоналізму хірурга та наявності спеціального профільного обладнання. Основними етапами імплантації є:

● Діагностика загального стану ротової порожнини;

● Підготовка до операції;

● Хірургічна процедура;

● Кріплення абатмента;

● Кріплення коронки.

Що передбачає кожен з цих етапів? Охоче ​​відповідаємо.

1. Діагностика та аналізи.

Щоб процедура пройшла успішно, варто з’ясувати ще “на березі” чи готовий організм до зустрічі з чужорідними для нього елементами. Для цього, якщо лікареві знадобиться додаткова інформація, пацієнт здає аналіз крові, сечі, аналізи на відсутність ВІЛ, раку, гепатиту тощо. Установка імплантів неможлива при наявності онкозахворювань, хвороб ендокринної або кісткової системи і при поганому згортанні крові.

2. Підготовка порожнини рота.

В першу чергу лікар усуває всі наявні зубні недоліки: карієс, старі пломби, проблеми з яснами і тому подібне. Далі проводиться комп’ютерна томографія і робиться 3D-знімок щелепи. Це дозволяє виявити наявність кіст, гранульом, а також визначити розмір кісткової тканини і зорієнтуватися чт потрібно додатково нарощувати її. На цьому етапі визначається метод імплантації.

3. Хірургічний етап.

Саме тут починається момент “до справи”, який викликає занепокоєння і мурашки по шкірі у багатьох пацієнтів. Можливо, ви сильно здивуєтеся, але зараз імплантація відбувається за максимально короткий час (в межах 15-30 хвилин) і фактично без болю. Неприємні відчуття ефективно знімаються за допомогою локального знеболення.

Що робить стоматолог, коли анестезія вступає в дію?

● просвердлює невеликий отвір в яснах – місце для майбутнього зуба;

● встановлює в підготовлену лунку імплант;

● надягає на виступаючу частину спеціальну заглушку;

● при необхідності накладає шви на ясна;

● інструктує пацієнта по догляду за порожниною рота в період приживлення імлантата.

4. Встановлення абатмента.

На цю процедуру пацієнт приходить через 10-14 днів при одноетапному методі імплантації, через 3+ місяці при двоетапному. Після приживлення штучної частини зуба, встановлюється абатмент – спеціальний проміжний елемент для подальшого встановлення на нього протеза. Стоматолог робить зліпок щелепи для виготовлення коронки. Це буквально 10-15 хвилин часу.

5. Ортопедичний етап.

Момент істини, так би мовити, і фінальний штрих. Пацієнт приходить в стоматологію для монтажу коронки або мостовидного конструкції. Протез виготовляється з максимальним тотожністю до рідних зубів пацієнта і відрізнити його за кольором і функціями від справжніх зубів майже неможливо.

Та-дам! Буквально за кілька хвилин людина зможе побачити в дзеркалі нову, ідеальну посмішку. Фантастично просто. Чи не так ?! 🙂

Всі статті
Сподобалося у нас? - Порадь сторінку друзьям