замовити дзвінок
пн-сб, 9:00-21:00
м. Київ, вул. Солом'янська, 20-В

Ясна кровоточать: причини, методи лікування

Ясна кровоточать: причини, методи лікування

Помічали краплі крові в раковині під час чистки зубів? Бррр, навіть звучить моторошно. Насправді, близько 85% дорослого населення хоча б раз в житті та й мали справу з проблемою кровоточивості ясен. Отже, подібний симптом таки проблема, адже сигналізує про наявність захворювань ротової порожнини і ігнорувати їх аж ніяк не можна. Звідки береться напасть і як з нею боротись знають лікарі Identico Dental Clinic. Радо ділимось з вами 🙂

Причини кровоточивості ясен

Серед розповсюджених стоматологічних причин “кривавих ранків” виділимо зубний камінь та хвороби ясен. Перший утворюється внаслідок недбалого догляду. Випадково забуті частинки їжі в важкодоступних ділянках роту стають відмінним середовищем для бактерій. А вчасно не видалений м’який наліт твердішає та по лінії краю ясен повільно, але впевнено формує сталий зубний камінь, який не лише руйнує зубну емаль, а й як бачимо, тканини ясен.

Що далі? Без своєчасного медичного втручання ваші ясна ризикують серйозно захворіти. А там і до пародонтиту недовго. Зуб стає рухомим, виникають труднощі під час жування, ясна сверблять, а запах з рота вимагає самовільної ізоляції. Не поспішайте сумувати. Сьогодні лікується все 🙂

Методи лікування ясен

Звісно, почати лікування варто з візиту до стоматолога. Травки, мазьки, диво-зубні пасти використовуються лише як допоміжні терапевтичні засоби. Лікування призначає тільки фахівець і тільки за результатами встановленого діагнозу. Не виключено, що знадобиться консультація терапевта, адже кровоточивість ясен може бути пов’язана з внутрішніми захворюваннями.

В інших випадках, стоматолог порекомендує:

● видалення зубного каменю;

● використання певних препаратів, спеціальних ополіскувачів, зубних паст для оздоровлення ясен;

● профілактичні засоби.

Між іншим про профілактику… Чи здивуємо, говорячи про важливість регулярних гігієнічних процедур? Втім, це питання не рідко лишається без належного виконання. Разом з тим, зубні щітки та пасти досі лишаються головною зброєю проти захворювань запалювального характеру.

Мінімум 20-25 разів потрібно пройтися щіткою по зовнішній і внутрішній стороні зубів для досягнення якісного очищення ясен і зубів. Мінімальний час чистки – 3-5 хвилин. Поставте на раковині пісочний годинник. Він допоможе контролювати час.

Не будемо списувати з рахунків і народні засоби для профілактики. Наприклад, відвар кори дуба в якості ополіскувача знімає запалення і зміцнює тканини ясен. Корисною буде і незначна корекція щоденного раціону. Додайте до нього банани, полуницю, яблука і сік моркви і ви здивуєтеся як покращиться загальний стан ротової порожнини.

Обов’язковими є профілактичні огляди і регулярна профчистка зубів у стоматолога двічі на рік. Якщо, звичайно, здорова усмішка для вас – важливий момент. До речі, про користь професійного догляду читайте більше в наших попередніх матеріалах або приходьте на консультацію: з радістю не тільки відповімо на всі питання, але і проілюструємо 🙂

Всі статті