замовити дзвінок
пн-сб, 9:00-21:00
м. Київ, вул. Солом'янська, 20-В

Мікропротезування зубів

Мікропротезування зубів

Хто не мріє про ідеально-білосніжну і здорову посмішку? Таку, яку хочеться демонструвати, як ознака успішності, впевненості в собі. Сьогодні мікропротезування зубів за допомогою спеціальних ультратонких накладок дозволяє досягти найвищих естетичних результатів з мінімальним травмуванням власних зубів. Вініри, люмініри, вкладки – якщо ви зважилися на подібну процедуру, варто зануритися в тему і визначити, який з цих типів мікропротезів вам ближче до душі. А ми з радістю в цьому допоможемо.

Процедура мікропротезування: що це і навіщо?

Мікропротезування – це спеціальний окремий від лікування комплекс ортопедичних процедур. Направлено воно на відновлення функціональності і зовнішнього вигляду частково пошкоджених зубів з мінімальним травмуванням. Для швидкого і максимально привабливого результату сучасна стоматологія пропонує ряд можливостей: вініри, люмініри, зубні вкладки і накладки.

Показаннями до встановлення мікропротезів можуть бути:

● частково зруйнована верхівка зуба (але не більше ніж на 50%);

● відколи, пошкодження емалі;

● зміна кольору зубів, що не підлягають відбілюванню;

● підвищена чутливість емалі;

● наявність щілин між зубами;

● незначні зсуви положення зубів;

● неестетичний зовнішній вигляд.

За допомогою високотехнологічних і сучасних засобів мікропротезування дозволяє досягти того ж ефекту “голлівудської посмішки” без шкоди структури зуба.

Як проходить процедура?

Відразу відзначимо: встановлення мікропротезів не обмежиться одним візитом до лікаря. Відновлення зовнішнього вигляду і форми зубів – процес досить трудомісткий, а в разі естетичного відновлення передніх зубів може знадобитися ще й кілька додаткових візитів до стоматолога для корекції.

Загалом, ми розділили б схему протезування на наступні умовні етапи:

1. Підбір і розробка плану лікування – на цьому етапі також визначається спосіб відновлення зубів.

2. Підготовка порожнини рота до лікування – тут важливо видалити каріозні порожнини, позбутися всіх проблем із зубами, які підлягають відновленню.

3. Підготовка зуба до Мікропротезування – шліфування, препарація до певної форми.

4. Тимчасове закріплення протеза для оцінки його естетичних властивостей і комфортності, корекція форми і кольору при необхідності.

5. Встановлення постійних зубних накладок

Від декількох днів до декількох тижнів може знадобитися на лікування, виготовлення і установку обраного індивідуального мікропротезу.

Найчастіше для виготовлення вінірів, люмінірів і вкладок використовується цільна кераміка, яка дозволяє створювати протези максимально ідентичні за естетичними властивостями і міцності до тканин зубів. Керамічні матеріали можуть бути різних виробників. Вартість і якість, відповідно, також коливається.

Та  не керамікою єдиною… мікропротези також можуть бути виготовлені з діоксиду цирконію, оксиду алюмінію, акрилу. Так які ж вибрати і в чому між ними різниця? Про це поговоримо наступного разу. Слідкуйте за публікаціями.

Всі статті