замовити дзвінок
пн-сб, 9:00-21:00
м. Київ, вул. Солом'янська, 20-В

Підготовка до ортодонтичного лікування

Підготовка до ортодонтичного лікування

Відомий факт: гарна посмішка – це не тільки ваш погляд на світ і відображення позитивної особистості. Красива посмішка – це ще й дзеркало здоров’я порожнини рота. І загального самопочуття також. Якщо ви нарешті зважилися на виправлення дефектів прикусу і готуєтеся до ортодонтичного лікування – цей матеріал для вас.

Підготовка до ортодонтичної терапії: етапи і процедури

Ніхто не ідеальний. Однак, неправильний прикус давно не вважається суто косметичною проблемою. На ряду з викривленням посмішки, він може стати і причиною виникнення ряду неприємних захворювань. Навіть не хочемо про них тут згадувати.

Зате, корекція положення зубів дозволяє уникнути пошкоджень слизової рота і ясен, виправити порушення процесів жування і ковтання, сприяє правильному диханню і красивій дикції. Якби виправити неправильний прикус можна було за день …

До моменту виготовлення і установки ортодонтичного апарату, пацієнту слід пройти комплекс діагностичних і лікувально-профілактичних процедур, які дозволять досягти бажаного результату. Зазвичай, підготовчий етап до лікування включає терапевтичний і діагностичний аспекти.

Терапевтичний аспект, як правило, складається з гігієни, профілактики та лікування

● Консультації у стоматолога-терапевта та попереднє обстеження стану твердих тканин зубів, слизової роту і ясен.

● Професійне чищення порожнини рота (зняття нальоту, видалення над- і під`ясенного мінералізованого нальоту спеціальним ультразвуковим приладом – скейлером, полірування шийок зубів, обробка міжзубних проміжків стоматологічними смужками – штрипсами).

● Кінцева діагностика стану тканин зубів після зняття нальоту з відміткою виявлених каріозних поразок.

● Санація порожнини рота – консервативне або оперативне лікування карієсу.

● Ремінералізуюча терапія (використання гелю з вмістом кальцію в домашніх умовах) + фторопрофілактіка для зміцнення емалі.

● Формування індивідуальної програми профілактичних заходів і призначення графіка оглядів (1 раз в 3 місяці), контроль гігієни та планових кабінетних процедур.

Відповідальне ставлення лікаря і пацієнта до етапу підготовки дозволить максимально знизити ризик виникнення ускладнень в процесі використання брекет-системи. А сформовані в цей період правильні гігієнічні звички дозволять надовго забути про карієс, гінгівіт і сором’язливості при спілкуванні :)

Всі статті
Сподобалося у нас? - Порадь сторінку друзьям