замовити дзвінок
пн-сб, 9:00-21:00
м. Київ, вул. Солом'янська, 20-В

Необхідність професійної чистки зубів

Необхідність професійної чистки зубів

“У мене немає нальоту і проблем з цим немає”, – часто чують лікарі IDENTICO dental clinic від пацієнтів, які лікують карієс. Відомо, що заперечення проблеми не дорівнює її відсутності, а в стоматологічному сенсі, має навіть зворотний ефект. Здоров’я зубів – це, в першу чергу, правильна гігієна. Про це в сьогоднішньому матеріалі.

Зубний наліт: чи такий страшний “звір”, як про нього пишуть

Поки ми займаємося буденними справами, на наших зубах відбувається своє, бурхливе життя. Залишки їжі, клітини епітелію, мікроорганізми і продукти їх життєдіяльності щохвилини атакують зубну емаль, формуючи непомітний для ока шар нальоту. Причому відкладення з’являються незалежно від того наскільки ретельно ви чистите зуби або наскільки сумлінно дбаєте про здоров’я організму.

Якщо ж ігнорувати щоденні гігієнічні процедури, приблизно за 48 годин м’який наліт стане щільним, а вже через 10 днів перетворюється в камінь. А це вірний шлях до карієсу, запалення ясен і появи різного характеру захворювань.

Навіщо потрібна професійна гігієна?

Професійне чищення – це процедура, яка виконується виключно лікарем-стоматологом за допомогою спеціальних інструментів і чітких маніпуляцій. Вона дозволяє не тільки усунути видимий шар непривабливих відкладень, а й прибрати затверділий наліт, видалити зубний камінь, зміцнити емаль.

Приємним бонусом від професійного чищення стане біліше на кілька тонів, а значить привабливішою на кілька унцій посмішка. Якщо, звичайно, усмішки можна вимірювати так само 🙂

І це не просто маркетингова “замануха”. Після процедури колір емалі дійсно висвітлюється. Це відбувається за рахунок видалення темної оболонки, яка покриває зуби без спеціального догляду.

Кому актуальна подібна процедура?

Професійне чищення зубів актуальна мінімум 2 рази на рік і абсолютно всім. Завдяки такій простій профілактичної мірою зуби залишаються здоровими і захищеними від багатьох патологій.

Професійне чищення показана:

● перед початком тривалого стоматологічного лікування;

● перед оперативним втручанням в порожнині рота;

● пацієнтам, які користуються брекет-системами і які мають коронки, протези;

● пацієнтам з патологією прикусу, зі скупченістю зубів;

● вагітним.

Відбувається профчистка в кілька етапів, але під час однієї процедури:

1. Перш за все, за допомогою ультразвуку знімаються м’які і тверді відкладення з видимих ​​ділянок зубів і простору між ними.

2. Далі лікар обробляє підясневих простір. Тут, додатково до ультразвуку може бути задіяний і апарат для зняття пігментного зубного нальоту Air Flow. Він чистить зуби за допомогою реактивного потоку води і порошку бікарбонату натрію.

3. Третій етап – полірування емалі. Стоматолог використовує спеціальні поліруючі пасти для глибокого очищення.

4. На завершення, лікар наносить на підготовлені кристально чисті зуби фторвмісний лак, який зміцнює, знижує підвищену чутливість і захищає зуби від зовнішніх впливів в подальшому.

Після такої процедури на відполірованій поверхні зубів наліт накопичується значно в меншій кількості, а відповідно, можливості для розвитку шкідливих бактерій і захворювань – зводяться до мінімуму. Радимо здійснювати професійну чистку порожнини рота раз в 6 місяців і в міру необхідності – частіше.

Всі статті
Сподобалося у нас? - Порадь сторінку друзьям