замовити дзвінок
пн-сб, 9:00-21:00
м. Київ, вул. Солом'янська, 20-В

Про вагітність та стоматологію

Про вагітність та стоматологію

Безперечно, вагітність – один з найважливіших і найбільш хвилюючих моментів у житті жінки. Стільки приємних клопотів попереду. А разом з ними і купа нових, незнайомих до цього фізіологічних змін. Сьогодні ми вирішили підняти тему стоматологічних маніпуляцій в період очікування малюка, адже саме навколо неї в’ється безліч необгрунтованих міфів.

Профілактичні огляди у стоматолога під час вагітності: навіщо це?

“Мої зуби в повному порядку”, – така перша думка майбутньої мами, дивлячись в обхідний лист вагітної. Друга – відійти від того злощасного кабінету стоматолога на безпечну дистанцію і не потикатися туди найближчі 9 місяців. Адже і без того буде не просто.

Подібні побоювання зрозумілі. Однак показання до огляду стоматолога теж не безпідставні. Зуби – чи не першими страждають при фізіологічних змінах в організмі вагітної жінки. І тут грає роль не тільки дефіцит мікроелементів, які з моменту зачаття дитини, доводиться ділити на двох. “Цікаве становище” призводить до зниження імунітету в цілому, а це – вірний шлях до розмноження хвороботворних бактерій в порожнині рота і появи небезпечних інфекцій. Підсилює “ефект” збій гормонального фону. Змінюється склад слини, що перешкоджає основній її функції – омивання зубів і видалення залишків їжі.

Профілактичний огляд у стоматолога – не обов’язково тортури. Швидше це якась страховка від можливої ​​втрати зубів після пологів. Коли чому-чому, а лікуванням зубів вже точно займатися можливості не буде.

Лікування зубів під час вагітності: що можна, а що ні.

Вагітні жінки не поспішають в стоматологічний кабінет. І в цьому є певний сенс. Стоматологічні маніпуляції часто викликають стрес, а це не бажане стан при вагітності. Тут вже доводиться вибирати: нехтувати порадами лікаря і піддавати здоров’я своє і майбутньої дитини небезпеки або правильно налаштувати і отримати максимум користі.

Ми за другий варіант. Адже з моменту зачаття, ви несете відповідальність не тільки за власне життя.

Ми ж з радістю ділимося тонкощами різних процедур, щоб вам було спокійніше.

1.Анестезія. Прийнято вважати, що ліки шкідливі під час вагітності. У тому числі і анестетики при лікуванні зубів. Насправді, вагітним протипоказані тільки анестетики з вмістом адреналіну.

2. Діагностичні знімки. Таке дослідження дійсно не бажано вагітним, однак, при крайній необхідності, його можна здійснити в другому триместрі.

Для зниження шкідливого впливу від рентген-випромінювання, радимо здійснювати його на спеціальному конусно-променевому комп’ютерному томографі і тільки по направленню досвідченого фахівця.

В ідеалі – подумайте про недоліковані зубки ще на етапі планування вагітності. Це вбереже від зайвого стресу та додаткових медичних втручань. Та якщо зубний біль все ж потурбує – негайно звертайтесь до стоматолога. Адже в цьому випадку неприємність сама собою не пройде.

Дбайте про власне здоров’я, а красу посмішки можете сміливо довіряти нам 🙂

Всі статті
Сподобалося у нас? - Порадь сторінку друзьям