замовити дзвінок
пн-сб, 9:00-21:00
м. Київ, вул. Солом'янська, 20-В

Вкладки чи пломби?

Вкладки чи пломби?

ЗОЖ, саморозвиток, емоційний інтелект… Зізнавайтесь, чи таку ж кількість уваги ви приділяєте здоров’ю зубів? 🙂 Більшість українців, на жаль, набирають номер стоматології лише у випадку коли “життя не миле”. Гострий біль, ну й час від часу відновлення естетики.

Втім, якщо ви належите до тієї золотої когорти пацієнтів, що обирають попередити захворювання ніж потім довго і болісно позбуватись його наслідків, питання “Вкладки чи пломби?” для вас може бути відкритим.

В чому різниця і переваги обох варіантів? Запитали про це у лікарів IDENTICO Dental Clinic і залюбки ділимось.

Вкладки VS пломби: що для чого?

Про властивості та суть методики встановлення пломби довго говорити не доводиться. Стати щасливим власником такої можна швидко, під час чергового візиту до стоматолога. Лікар віртуозно виготовляє та надає їй потрібної форми просто в роті пацієнта, дбайливо обточуючи та поліруючи у фіналі.

За допомогою пломб лікуються незначні ураження карієсом, які деформували зуб.

Втім, технології не стоять на місці. За останні роки вони стали настільки естетичні, варіативні та міцні, що дозволяють боротись і з більш суттєвими руйнаціями зубів, рятуючи від завчасної імплантації.

Серйозна травма зубу, зруйнований від карієсу зуб, розвиток клиноподібного дефекту – стоматолог зможе реанімувати уражений зуб за допомогою вкладки.

Зубні вкладки виконуються з тих самих композитних матеріалів, що й пломби. Відмінність лише в тому, що виконують їх завчасно в лабораторії за зліпком порожнини роту.

Така методика застосовується у випадках, коли власної структури зубу недостатньо для втримання пломби, але й зуб ще не настільки безнадійний, щоб говорити про імплантацію.

Процедура встановлення вкладок проходить в кілька етапів. Спершу спеціаліст видаляє каріозну порожнину чи “заюзану” пломбу. Далі робить зліпок з отриманої порожнини, а також сусідніх зубів і направляє його в лабораторію.

Під час наступного візиту видаляється тимчасова пломба і лікар перевіряє сумісність вкладки та порожнини. Якщо все сходиться, вкладка намертво прикріплюється до зубу і служить власнику вірою і правдою протягом багатьох років. Довше, ніж класична пломба.

Крім того, конструкція:

● за рахунок попередження утворення нальоту забезпечує кращу гігієну;

● має хорошу біосумісність;

● забезпечує правильну висоту прикусу;

● не викликає алергії;

● забезпечує відмінну естетику відреставрованого зубу.

Що обрати для конкретного вашого зубу чи випадку, підкаже стоматолог при повному огляді. Єдине, що ми не втомимось повторювати: зуби нам дані раз на все життя. Давайте й їм приділяти увагу. Хоч раз на півроку. Під час профілактичного огляду. Можливо, тоді питання про пломби і вкладки втратять актуальність.

Всі статті
Сподобалося у нас? - Порадь сторінку друзьям